Как да се справим с влиянието на геомагнитните бури

Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би сте под влиянието на поредната магнитна буря.
При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Доста помага и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките.

Ако все пак не можете да се отървете от досадното главоболие през този период, може да пробвате някои от следните методи:

Почивка и релаксация
Отдихът и релаксацията могат да помогнат за облекчаване на главоболието и отпадналостта. Можете да се отпуснете в тиха и тъмна стая, да слушате успокояваща музика или да използвате техники за дишане и медитация.

Хидратация
Пиенето на достатъчно количество вода през деня може да помогне за облекчаване на симптомите.

Избягвайте стреса
Стресът може да бъде един от основните фактори, предизвикващи главоболие и отпадналост. Опитайте се да намалите стреса в живота си, медитирайте, спортувайте.

Правилно хранене
Някои храни и напитки, като алкохол, шоколад, кофеин и изкуствени добавки, могат също да предизвикат главоболие и отпадналост. Опитайте се да избягвате тези храни и напитки или да ги консумирате в умерени количества.

Физическа активност
Умерената физическа активност може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на главоболието. Опитайте се да правите редовни физически упражнения, като ходене, плуване или йога.
Важно е да се отбележи, че ако главоболието и отпадналостта са чести и силни, е препоръчително да се консултирате с лекар./архив

Още по темата

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial