БЧК предостави още 20 тона минерална вода за община Царево


Българският Червен кръст предостави още 20 тона минерална вода за засегнатите от наводнението населени места в община Царево, дарени от „Бутилираща Компания – Горна Баня” ООД. Тя е разпределена в определените за целта пунктове, намиращи се в кметствата на населените места.

Още в първите часове на бедствието екип на БЧК-Бургас беше на място в община Царево. Два екипа от НС на БЧК отпътуваха последователно от София и се включиха в подпомагането на пострадалото население и в извършването на оценка на щетите.

До момента Българският Червен кръст е предоставил 654 бр. хранителни пакети и 300 хранителни пакети, дарение от кмета на Община Пловдив за пострадалите семейства. Осигурени са дрехи, одеала и логистика в първите часове от бедствието. Общото количество дарена вода от партньорите на БЧК от Девин, Велинград, Горна Баня, Кауфланд и Кока-Кола надхвърля 60 тона.

/КРОСС/

Още по темата

По 900 лева от БЧК за 405 домакинства, пострадали при наводненията в Карловско

С подкрепата на Международната организация на Червения кръст, в която ние членуваме, сме изпратили спешен апел за над 9 милиона швейцарски франка за цялата следваща…

БЧК награди спасители и доброволци, търсили 12- годишния Александър от Перник

Националният съвет на Българския Червен кръст награди планинските спасители и доброволците към БЧК, участвали в акцията по издирване на 12- годишния Александър от Перник. С…

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial