Червеното вино е най-малко опасната алкохолна напитка

Всички знаем, че намаляването на приема на алкохол е една от най-важните стъпки за защита на здравето на черния дроб, но когато от време на време искаме да посегнем към чаша алкохол, има опция, която може да навреди по-малко от други.

Проучване от 2019 г. показва, че алкохолът е основен рисков фактор за чернодробните заболявания, особено за цирозата, съобщи „The Healthy“.

Много лекари и диетолози са съгласни и насърчават всички, които обичат алкохолни напитки, да намалят количеството им, доколкото е възможно.

Но д-р Нанси Реа твърди, че има една алкохолна напитка, която уврежда черния дроб много по-малко от другите напитки и това е червеното вино.

„Ако имате здрав черен дроб, не е нужно да се отказвате напълно от алкохола. Многобройни проучвания показват, че червеното вино съдържа антиоксиданти, които дори могат да подобрят здравето на черния дроб. Разбира се, ако го консумирате умерено“, подчерта лекарят. 

Още по темата

От “текилата-стимулант“ до “здравословния ореол” на червеното вино: Науката развенчава митове за алкохола

Опитните любители на алкохола често са готови да дадат мъдър съвет от рода на “уиски преди бира и всичко е наред” и “малц преди алкохол…

Гладуването подобрява здравето на хората с чернодробни заболявания

Изследователи от Университета на Илинойс в Чикаго са установили, че редуването на диета и физически упражнения може да подобри здравето на хората с неалкохолно омазняване…

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial