Плодове за здрави бъбреци

Грозде, банани, круши и киви – тези четири плода, според специалистите, със сигурност ще „допаднат” на вашите бъбреци и те ще ви се отблагодарят подобаващо за положените грижи.

Грозде

Този плод подпомага секрецията на течностите в организма, укрепва далака и подобрява храносмилането

Според китайската медицина, гроздето е топъл и влажен плод и може да се консумира от хора от всички възрасти. Има благоприятно въздействие върху далака, белите дробове и бъбреците и помага за кръвоснабдяването. Клиничните данни сочат, че гроздето има известен поддържащ ефект при лечението на пациенти с нефрит. Консумацията на умерени количества грозде помага също така за подхранване на черния дроб и за подобряване на зрението.

Снежна круша

Крушата е популярен плод с разнообразни сортове. Снежната круша е сладка и хрупкава. Обикновено се отглежда в Синдзян, където плодовете са изложени продължително време на слънце. Захарта в крушата се превръща във фруктоза под въздействието на разликата в дневната и нощната температура. Усвоява се лесно от човешкия организъм. Плодът има висока хранителна стойност. Сокът от круши има освежаващо наситен вкус, който може да предотврати гаденето, да успокои дишането и да подобри здравето на зъбите.

Снежната круша е полезна при простудни заболявания. Богата е на фибри, които помагат за облекчаване на кашлицата и болките в гърлото. Като цяло яденето на круша след хранене може да помогне за намаляване на приема на мазнини и за подобряване на здравните показатели.

Снежната круша е полезна и за здравето на бъбреците. Редовната консумация на този плод улеснява процесите на уриниране и дефекация и премахва възпаленията. Има много начини за консумиране на круши. Най-добрият начин за подобряване на функцията на бъбреците е да се пие пресен сок от круши. В дългосрочен план това ще има очевиден ефект върху здравето на целия организъм.

Банани

Бананите са богати на калий и витамин В. Независимо от ползата за бъбреците, този плод се различава от останалите по това, че хората, страдащи от възпаление на бъбреците, не трябва да ядат банани или трябва да ги консумират в по-малки количества.

Калият в бананите може да изостри симптомите на нефрита. Здравите хора могат да ядат банани и това ще бъде полезно за бъбреците им, но ако имат някакъв дискомфорт, по-добре е да ядат по-малко или изобщо да се откажат от бананите в менюто.

Киви

Сокът на този плод е богат на витамин С, благодарение на което подпомага кръвообращението, облекчава умората и изчиства токсините от бъбреците.

Редовната консумация на киви е полезна за организма – помага за увеличаване на апетита, намалява чувството за затлъстяване и подобрява храносмилането. Ако нямате апетит или сте с лошо храносмилане, пиенето на сок от киви може да помогне за облекчаване на стомашния дискомфорт.

В допълнение към тези плодове може да добавите ядки, като обърнете особено внимание на кестените.

Кестенът укрепва работата на бъбреците и предпазва черния дроб.

Умерената консумация на кестени ще се отрази благоприятно на бъбреците ви и ще осигури на организма ви енергия и витамини, както и необходимото нишесте и захар. Кестенът се смята за ядка на дълголетието, тъй като е полезен за здравето, с което удължава живота ви. 

Още по темата

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial