80 евро глоба при шофиране под допустимата скорост по магистрала в Гърция


Гръцкото законодателство не предвижда санкции само за шофьори, които превишават ограниченията на скоростта, но и наказва тези, които карат бавно, предаде “Труд бг”.

80 евро глоба заплашва всеки водач на МПС в Гърция ако шофира под допустимата скорост по магистрала. Правилникът за движение по пътищата посочва максималното ограничение на скоростта по магистрали и скоростни пътища, която е съответно 130 km/h и 110 km/h за товарни автомобили, но също така посочва ограничението на минималната скорост. Минималната скорост по магистралата е 70 км/ч, което означава, че ако караме превозно средство под тази скорост, то не трябва да се движим по нея. Причината е проста и е безопасността на всички участници в движението по магистралата.

Знаците за минималната скорост са сини, а тези за максималната са червени и бели. Според гръцкия правилник „шофьорът на превозното средство е длъжен да не пречи на плавния ход на други превозни средства“. Поради тази причина всеки, който кара със скорост, по-ниска от минималната, подлежи на административна глоба от 80 eвро./КРОСС/

Още по темата

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial