Хеликоптерът над къмпинг „Градина“, хвърлял 100 доларови банкноти с лика на Тодор Живков

Хеликоптерът, който е летял опасно близко над хората на къмпинг „Градина” е хвърлял 100 доларови банкноти с лика на Тодор Живков. Днес служители от заведенията на плажа все още почистваха разпилените пари по пясъка, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Министерството на транспорта проверява случая. Хеликоптерът е летял над плажа сутринта на 1 юли. По това време е имало хора, които са празнували Джулая. От хеликоптера са хвърляни 100 доларови банкноти с лика на Тодор Живков.

За ситуацията разказва спасителят на плажа Станимир Коларов: „Колегите разказват, че хеликоптерът е слязъл доста надолу. Най-вероятно пилотът е бил професионалист, не вярвам да е някой случаен! Но все пак е опасно.

„Като цяло пълна глупост! Хората са се събрали да празнуват и някой с хеликоптер да им кръжи на главата и да им хвърля банкноти на Тодор Живков това е глупост. Добре, че не е станало нещо фатално! „ казва за БГНЕС туристът Илиан Кацаров.

Според работещите на къмпинга обаче хората на плажа са се забавлявали. Нямало е паника.

От транспорното министерство уточняват, че съгласно изискванията, хеликоптерът е трябвало да лети на минимум 300 метра над плажа. Друго нарушение е, че е забранено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство. За този полет пилотът Веселин Стоянов е нямал разрешение. Ако бъде установено нарушение ще бъде отнет лиценза на пилота и авиационния оператор. 

Още по темата

До момента 100 хил. лв. са събрани за храм „Св. Вмчк. Мина“, проведоха и търг с картина за Левски

В двора на старинния храм „Св. Вмчк. Мина“ в столичния район „Слатина“ се проведе честване по случай 186 години от рождението на Апостола на свободата…

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial