Начална страница " Форуми " Политика и общество " Вашите очаквания за промяната на пенсиите ?
-
Вашите очаквания за промяната на пенсиите ?
-
Всичко което се написа:
– 10 % увеличение по швейцарското правило от 01.07.22 г.
– Преизчисляване от 01.10.22 г. Как да се направи истинско преизчисяване , за да е справедриво,
-
Нямам очаквания!Всички се опитват да изчистят имиджа си, използвайки пенсионерите.
последно прочетох “ С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите “. Няма коментари за справедливо преизчисление, което всички очакваме.Вдигане на тавана.Кои са хората които имат пенсии ,по високи от тавана….Не говоря за програмисти.Те са много далече от пенсиониране😲
.
-
Здравейте.. Съпругът ми получаваше тавана на пенсиите. За съжаление само 4 години. Отиде си от този свят обиден, с чувството, че е санкциониран от държавата за това, че честно и почтено си плащаше високите осигуровки. И не , не беше IT специалист. Но в своята област беше изключителен специалист…
-
-
Мая, много отдавна не бях влизал в този сайт.Наистина всички се вълнуваме от ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕТО на пенсиите.Инфлационното увеличение. не променя несправедливите пенсии.За еднакъв труд и прослужени години, новите пенсии са много по високи.Два дори три пъти. ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕ!!!!
-
Моите съболезнования Галина! За съжаление нямах предвид хора като съпруга ви.Но държавни служители, които не плащат осигуровки, военни и много други, които ги изхранваме ние , със високите осигуровки и данъци!
-
Интересна дискусия! Всички очакваме някаква положителна промяна,но докато я дочакаме инфлацията я унищожи!При 20% инфлация, трябва 20% увеличение на пенсиите.Това е за да оцелеем. А за да е справедливо, трябва да се преизчислят. Боби е прав.Съгласна съм с него, необходимо е преизчисление!
-
Съжалявам за загубата ви Галина, но максималният праг на пенсиите на 3400 лева!Дали това ще са хора, които са си плащали осигуровките или както писа Боби държавни служители.Нека да има бонуси към пенсията, за хора със специални заслуги. но тавана е прекалено висок!
-
От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21%. Коалиционните партньори са съгласни от 1 октомври да се случи преизчисляването на пенсиите към средноосигурителен доход 2021 година.
Да дочакаме 01.10, да видим какво ще се случи!
-
Дочакахме😂!Едно голямо нищо!Има увеличение …. и един лев в статистиката е увеличение!?!
-
maya и аз мога да се похваля с увеличението на пенсия…..3.лева и 37 ст.Но влизам в статистиката!!!Целият шум беше , да увеличат тавана на 3400 лв.
-
-
-
Здравейте! Защо се използва това “швейцарско правило” ,като швейцарците вземат по 5000 евро пенсия и за увеличаване им слагат някакъв процент на тези 5000 евро ? При нас на мин пенсии от 450 лв с някакъв процент например 6% умножени ,стават 27 лв увеличение ,оначе казваме “Швейцарско правило” !!! Защо са тези лъжи на депутати и медии в България -няма обяснение !! Поздрави!
- Този отговор е бил променен от 1 година, 10 месеци по-рано на Мими Мими.